Personbil

Utbildning på personbil

Vårt mål är att du skall få en bra och effektiv utbildning.

Vi skräddarsyr en utbildning för dig efter dina förutsättningar.

För en effektiv utbildning ska du varva teori och praktik. Genom att praktiskt öva det som du lärt dig teoretiskt kan du bl a.

- lättare förstå sammanhang och få förklaringar till varför t ex en regel finns.
- lättare lösa de problem som uppstår i trafiken, osv.

Du skall vara 16 år innan du får börja övningsköra. För bästa möjliga resultat rekommenderar vi att du börjar tidigt. Kombinera gärna körningen på skolan med mängdträning hemma med din handledare.

Teoriutbildning

Anmälan sker på kontoret.

Körkortsteoriutbildningen omfattar fyra lektionstillfällen om två timmar. Teorilektionerna äger rum på tisdagar 16,30 - 18,30 i teorisalen på trafikskolan. Priser för materialet som krävs för deltagande i teoriutbildningen och förberedelse för teoriprovet finns i prislistan.

2021

För att minimera smittorisken har vi beslutat att pausa lärarledd teori undervisning i grupp för körkort B. Du kommer istället få tillgång till självstudierbaserad digital teori via elevcentralen. Vi kommer också att komplettera ditt bok paket med boken "pluggis", hämtas på trafikskolan. Körlektioner, riskutbildningar 1 och 2 kan du boka som vanligt. Det är viktigt att du förstår ditt nya material, därför hjälper din lärare dig på din första körlektion om det behövs.

Trafikverket begränsningar under Corona, gör att utbildningen kan bli längre. Därför är det viktigt att du påbörjar din utbildning i god tid.

Vi hoppas på förståelse!

 

Vi kan också tillhandahålla material om du har läs-/skrivsvårigheter.

A6A9E160-C463-4C43-AF3D-175B796F069E